Bio Berta Bio bourbon vaníliás cukor - 100 g

Bio Berta Bio bourbon vaníliás cukor - 100 g

1 949 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Bio Berta Bio bourbon vaníliás cukor - 100 g

1 949 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
zoldbolt.hu
Termékleírás
Kiszerelés 100 g
gtin 5999534382520
Márka Bio Berta
Öko cimkék Bio, Vegán
Várható beérkezés 8-12 munkanap
Árukereső.hu Export kategória Fűszer
POLC 1A04e(7)
árgép.hu szállítási idő Raktáron
shipping_weight 0.13

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

100% bio, 100% természetes vaníliás cukor, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik. Tisztán bourbon vanilia örleményt tartalmazó igazi vaníliás cukor, szemben a hagyományos vaniliás cukrokkal, amelyek ízét a szintetikus vanillin adja. Kis segítség az adagolás kapcsán: egy kis tasak vaniliás cukor átlagosan 8 g szokott lenni, tehát több mint 12 csomag vanilincukorral egyenértékű ez a kiszerelés.

A Bourbon vaníliás cukor karakteresebb, intenzívebb vanília ízt kölcsönöz a belőle készült süteményeknek, ételeknek. Intenzív aromája annak köszönhető, hogy őrölt formában tartalmazza a vaníliarúd magjait és magát a vaníliarudat, ettől barnább a színe. A Bourbon vanília az orchideafélék családjába tartozó növény, amelynek egyik leggyakoribb fajtája az Indiai-óceán egyik szigetországáról, Madagaszkárról származik. Felhasználási javaslat Sütemények, desszertek ízesítéséhez. Adagolás: ízlés szerint. Összetétel Összetevők: nádcukor*, Bourbon vanília őrlemény* *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 A terméket fénytől, nedvességtől óvva kell tárolni. Miért válaszd a természetes vaníliát a mesterséges vanilint tartalmazó „vaníliás cukor helyett? A legtöbb hagyományos boltban kapható „vaníliás cukor valójában nem tartalmaz igazi vaníliát , hanem mesterségesen előállított vanilint . A vanilin a vanília egyetlen fő aromakomponensének kémiai másolata – hiányzik belőle a természetes vanília több száz illat- és ízjegyének összhangja. Mi a gond a mesterséges vanilinnel?
  • Egysíkú ízvilág: egyetlen aromát utánoz, ezért az összhatás „laposabb, kevésbé természetes.
  • Szintetikus eredet: ipari úton készül (jellemzően guajakol nevű petrolkémiai kiindulóból vagy lignin alapú eljárással), így nem igazi vaníliarúd adja az ízét.
  • Élményben szegényebb: hiányoznak a valódi vaníliára jellemző, telt, mély, elegáns mellékaromák.
Miért jobb a valódi vanília (vaníliás cukor természetes vaníliával)?
  • Gazdag, komplex aromavilág – minden falatban kifinomult ízrétegek.
  • Természetes alapanyag – valódi vaníliarúd, adalékmentes ízélmény.
  • Magasabb minőség és érték – sütikhez, desszertekhez, italokhoz is prémium választás.
Ha valóban különleges, illatos és természetes desszerteket szeretnél, válaszd az igazi vaníliát a mesterséges vanilinnel készült „vaníliás cukor helyett. *Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból. *Visszaváltható csomagolásban: A Bio Berta márkáról A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt. Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település. A Berta család így ír a kezdetekről: "A családi bt. -t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk. Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk. Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat. 1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk. A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt. A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki. Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmén y gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra. "
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.