A metélőhagyma (Allium schoenoprasum L. ) a Földközi-tenger vidékén és Közép-Ázsiában őshonos, de hazánkban is termesztett, ősi konyhakerti- és gyógynövény. Erősen fűszeres, finom fűszernövény,...
A fahéj az egyik legaromásabb, legkarakteresebb fűszer. Édes-fűszeres íze és illata semmivel sem összetéveszthető. Már a főzés elején adjuk az ételekhez, hogy aromái minél jobban k...
Hazája ma már inkább a trópusi Afrika, Zanzibár és Madagaszkár. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja, ezt a likőriparban és kozmetikai szerek gyártásához is...
A feketebors (Piper Nigrum) hazája az egyenlítő vidéke, elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem...
A feketebors (Piper Nigrum) hazája az egyenlítő vidéke, elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem...
A feketebors a fűszerek világának sztárja, hiszen majdnem minden ételhez illik erőteljes, pikáns íze. A Kotányi fekete bors aromákban, illóolajokban gazdag, így keveset kell belőle...
A fokhagyma és a só a mediterrán konyha elengedhetetlen ízesítői. A Kotányi Fokhagymasóban e két összetevő arányait úgy állítottuk össze, hogy használatakor a legfinomabb ízhatást érhesse...
A szegfűbors a Nyugat-Indiában, Jamaicában és Közép-Amerikában honos fa nem egészen érett, bors nagyságú termése. Ízében borsra, illatában szegfűszeg és fahéj keverékére emlékeztet...
Édes-fűszeres illatú, aromáját a főzés során adja ki, ezért elsősorban befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, forralt borok, egyéb fűszeres italok elkészítésénél használjuk...
A sáfrány majdnem olyan drága, mint az arany. Íze hasonlít a mézhez, enyhén csípős, kissé kesernyés és intenzív aromájú. A valódi sáfrány intenzív sárga színt, kellemes, egzotikus hatású...
Indiában, Kínában és Indonéziában termesztik. A gyömbérfélék családjának tagja. Sárga színe kitűnő ételszínező. Worcester mártás és a currypor fűszerkeverék egyik alkotóeleme. Elsősorban...
Az oregánó íze erősen aromás, enyhén kesernyés. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere. Gazdag illóolajokban, cserzőanyagokban. A Kotányi oregánó illóolajokban gazdag, így kevés is...
A lestyán (Levisticum officinale) dél-nyugat-ázsiai eredetű, római közvetítéssel került hazánkba. A fűszert hazánkban már a középkortól kezdve termesztették...
A mustármag (Sinapis alba L. ) őshazája a Földközi-tenger medencéje, de már az ókorban is használták Európa szerte. Gömbölyű, sárga színű magjai enyhén csípős ízűek...
Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.
×
Az Árukereső.hu a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében és személyre szabott hirdetési céllal cookie-kat használ, amit az oldal használatával elfogad. Részletek.