Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszer. A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek,...
A világ legelterjedtebb ízesítője. A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának...
Felemelő illat, kellemes íz – ilyen a rózsaszirom, mely ételek elegáns és különleges díszítése mellett ízesítésre is alkalmas. A rózsa (Rosa), a rózsafélék (Rosaceae) családjába...
Dél-Franciaország legjellegzetesebb ételízesítője a provance-i fűszerkeverék. Jó szolgálatot tehet olasz ételek elkészítésénél is. Kitűnően használható húsokhoz, szárnyasokhoz és z...
A búzavirág (Cyanus segetum) Dél-Európából származik. A növény kék virágait gyűjtik, amely annál értékesebb, minél jobban sikerül megőrizni eredeti színét. A gömbös fészkes virágzatot...
Egész szegfűszeg. Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszert. A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas...
A zellerfélék családjába tartozó kömény magja adja a fűszert. A zellerfélék családjába tartozó növény magja adja a fűszert. Már ősidők óta hasznosítjuk. Íze kissé fanyar, illata...
A görögszéna mag bioaktív vegyületei, mint a dioszgenin, támogatják az emésztést és az anyagcserét. Rost- és fehérjetartalma hozzájárul a teltségérzethez, antioxidánsai segíthetnek...
Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere. Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő. ...
Állítólag a Dél-Indiai Madras városáról kapta ezt az elnevezést, az angol gyarmatosítóktól. Számtalan variációja van forgalomban. Sertés, csirke, marha, bárány, vagy zöldség curry készítésére...
A gyros török és görög közvetítéssel terjedt el és vált népszerűvé az egész világon. Bárány-, marha-, vagy csirkehúsból egyaránt elkészíthetjük, de vega változatban is megvalósítható...
A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes...
Morzsolt, szárított borsikafű. Aki érzékeny a borsra, vagy diétás étrendet követ, borsikafűvel kiválthatja a bors használatát. A borsikafű más néven csombor. Európában honos növény...
Burmában őshonos örökzöld fa kérge adja a fűszert. Nem csak édes ételekhez ajánluk, egzotikus illatával, édes aromájával húsételekhez, vagy a rizsből készült sós ételekhez is tökéletes...
A hibiszkuszvirág íze frissítő, savanykás, mert többféle szerves sav (citromsav, hibiszkuszsav, almasav, borkősav) van benne. Aszkorbinsavban (C-vitamin) is gazdag, és teája szép vörös...
A borsikafű, vagy másik nevén csombor, közismert és kedvelt fűszernövény, íze és illata a borsra hasonlít, ezért diétás ételek, saláták, fűszerezésére kiváló. Morzsolt állapotban...
Bár külső megjelenésében hasonló, de semmilyen köze sincs a borshoz és nem is helyettesíthető vele. Bár külső megjelenésében hasonló, de semmilyen köze sincs a borshoz és nem is...
Az örökzöld Pimenta fák termésének magjai adják a fűszert. A magokat zölden szedik le, melyek a szárítást követően megbarnulnak és felületük ráncos lesz. Illata a szegfűszeghez...
Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.
×
Az Árukereső.hu a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében és személyre szabott hirdetési céllal cookie-kat használ, amit az oldal használatával elfogad. Részletek.