A metélőpetrezselyem leveleit frissen, vagy szárítva egyaránt fogyasztjuk. Érdemes csak a főzés végén az ételhez adni, különben teljesen elveszíti az aromáit. Enyhén csípős...
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. , A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé...
Lakshmy metélőhagyma morzsolt 10 g Más néven snidling, de fűszerű megjelenése miatt hívják pázsithagymának is. Szárított változata főzés közben felveszi az étel nedvességtartalmát...
A Földközi-tenger vidékén és Indiában már az ókorban termesztették és hasznosították. A növény levele és magja adja a fűszert. A mag íze kissé az ánizsra emlékezetet, picit keserű...
Lakshmy rózsabors egész 10 g Bár külső megjelenésében hasonló, de semmilyen köze sincs a borshoz és nem is helyettesíthető vele. A Dél-Amerikában őshonos borsfa termése adja a...
Egy trópusi örökzöld fa gyümölcse adja a fűszert. , A gyümölcs nyolcágú és csillag alakzatot alkot, melyek mindegyik részében egy-egy rozsdabarna mag található. Illata és íze megegyezik...
Lakshmy fehér mustármag egész 30 g Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár...
Lakshmy wasabi-por őrölt 30 g A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít,...
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos – édeskés ízzel. Széleskörűen felhasználható,...
Fokhagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss fokhagymával. Erősen...
Lakshmy szegfűszeg egész 20 g A szegfűszeg intenzív, erősen aromás és édeskés illatú, kissé kesernyés, égető ízű fűszer. Alkalmas hús- és halételek, vadételek, mézeskalács, forralt...
Burmában őshonos, akár három méter magasra is megnövő, örökzöld fa kérge adja a fűszert. A lehántott kérget darabolják, amely szárításkor felpöndörödik és elnyeri mindenki által ismert...
A zellerfélék családjába tartozó növény magja adja a fűszert. Már ősidők óta hasznosítjuk. Íze kissé fanyar, illata jellegzetes az illóolajában megtalálható karvonnak köszönhetően...
Ennek a fűszerkeveréknek is számtalan változata létezik. Összefőzve fekete teával, majd tejet és cukrot adva hozzá egy különleges, édes és aromás forró italt kapunk. Összetevők: ,...
Lakshmy gyömbér őrölt 30 g A Kínából származó növény gyökértörzsét fogyasztjuk, frissen, szárítva, vagy őrölve. Könnyű szállíthatósága folytán, jelentős szerepet játszott a fűszerkereskedelem...
A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos – édeskés ízzel. Széleskörűen felhasználható,...
Frissen, vagy szárítva egyaránt felhasználjuk, aromái jellegzetesek. Grillezéshez, hús vagy zöldségek sütéséhez, tejszínes vagy gombamártásokhoz, paradicsomszósszal készülő ételekhez,...
Lakshmy cayenne bors 30 g A cayenne paprika nagyszerű anyagcsere fokozó. Hőt gerjeszt a szervezetben, élénkíti a vérkeringést, és ezzel segíti a vér eljutását a test távolabbi...
Lakshmy fokhagymapor 40 g A fokhagymából szárítással kivonják a vizet, majd finomra őrlik. A főzésnél, vagy pácolásnál használt folyadékokban jól oldódik, ami megkönnyíti...
A fokhagymából szárítással kivonják a vizet, majd finomra őrlik. A főzésnél, vagy pácolásnál használt folyadékokban jól oldódik, ami megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában...
A cayenne paprika nagyszerű anyagcsere fokozó. Hőt gerjeszt a szervezetben, élénkíti a vérkeringést, és ezzel segíti a vér eljutását a test távolabbi területeire, mely fontos a hatékony...
Egy örökzöld mirtuszféle piros virágbimbói adják a fűszert. Barna színüket a szárítást követően nyerik el, alakjuk egy szögre emlékeztet, innen ered a szegfűszeg elnevezés. , Elsősorban...
Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár...
Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.