A kardamom gyékényszerű, évelő, egyszikű növény, amely 1,5-2,5 métere nő meg. Halványsárgás-fehéres, lilás erezetű virágaiból fejlődnek a fűszerként használt apró, zöldes színű toktermések,...
A kardamom nagyon finom, édeskésen csípős aromájú fűszer, amely utóízében a citrom-kámfor-bergamot keverékére emlékeztet. Süteményekhez, desszertekhez, kávéhoz. Jellemzők hozzáadott...
A kardamom nagyon finom, édeskésen csípős aromájú fűszer, amely utóízében a citrom-kámfor-bergamot keverékére emlékeztet. Desszertekhez, gyümölcsleveshez, indiai és közel keleti ételekhez...
Sokféle étel nélkülözhetetlen fűszere. Fénymentes és hűvös helyen tárolva alaposan (lehetőleg légmentesen) lezárva nagyon sokáig használhatjuk anélkül, hogy minősége jelentősen megváltozna...
Számtalan fajtája létezik, méretük, alakjuk, színük, ízük és csípősségük rendkívül eltérő lehet. Ereje az apró magvaktól függ, mert főleg ott halmozódik fel a csípősséget adó kapszaicin...
A narancs külső, vékony rétegben lehámozott sárga héja, amelyet sokféle célra használnak. Az édesiparban és a háztartásokban is gyakran alkalmazott, enyhén kesernyés, kellemes narancs...
Arab, távol-keleti ételek ízesítésére. Rizses tálak, indiai chutney-k fűszerezésére. Sajtok és kolbászfélék ízesítésére. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen...
Arab, távol-keleti ételek ízesítésére. Rizses tálak, indiai chutney-k fűszerezésére. Sajtok és kolbászfélék ízesítésére. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen...
Az őrölt narancshéjat főleg süteményekhez, vagy gyümölcssaláták, gyümölcslevesek, kompótok, turmixok, koktélok, készítésére használjuk. A keleti konyhák használják szinte bármiben,...
A legtöbbször őrölt borssal ízesítünk különféle ételeket. Minél finomabbra daráljuk a borsot, annál jobban érezhető az aromája. Kacsa és libamájhoz Jellemzők hozzáadott cukor...
A ráncos, fekete színű, mandulaalakú tonkabab, amely egészben, aprítva vagy por formájában kerül kereskedelmi forgalomba, különlegesen összetett aromájú, markáns fűszer. Jellemzők ...
A nigella magot előszeretettel használja a török konyha kenyérfélék készítéséhez. De megtalálható a kelet indiai fűszerkeverékekben is, mint a panc phoron Összetevők : nigella sativa...
Az indiai konyha jellegzetes fűszere, a currypor legfontosabb összetevője. Currykben, chutney-kban, savanyúságokban szerepel, kivált a mustáros-ecetes savanyúságokban, valamint rizs-...
A tonkabab (Dypterix odorata) a pillangósvirágúak családjába tartozó, hatalmas fán termő hosszúkás, fekete babfajta, amely Guyanából és Orinoco vidékéről származik. Egészen összetett...
A sáfrány utánozhatatlanul szép színt ad a húsleveseknek és a rizsételeknek. Óvatosan adagoljuk, mert igen intenzív színű és aromájú fűszer. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül...
A cayenne bors valójában az érett, narancsszínű, porrá őrölt chilipaprika. A visszafogottan füstös, enyhén kesernyés ízű, ám meglehetősen erős fűszernövényt bármire használhatjuk a...
Több mint 2000 éves kultúrnövény, délkelet- és Dél-Ázsiából származik. Fűszeres ízű, illata hasonlít a gyömbérére, aromája viszont erősebb annál. Gyökere robusztus, hasonlít a gyömbérhez,...
Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.