Egyes fajait dísznövénynek, másokat gyógynövénynek termesztik. Rekedtség és a torokgyulladások különféle válfajainak gyógyítására alkalmas. Gyulladásgátló, baktériumölő és fertőtlenítő...
A feketebors fő hatóanyaga, a piperin, hozzájárulhat az anyagcsere serkentéséhez és az emésztés javulásához, miközben antioxidáns tulajdonságaival támogatja a szervezet szabadgyökökkel...
A kapor illata édeskés, egészen egyedi aromájú. Termésén kívül, fiatal virágát és levelét is felhasználjuk. A kapor illata édeskés, egészen egyedi aromájú. Íze, éppen csak érezhetően...
Az örökzöld szerecsendiófa termésének magja és az azt takaró vöröses színű maglepel adja a fűszert. A szárított magleplet nevezzük szerecsendió virágnak. A szerecsendió kellemes, egyedi...
Prémium minőségű, hazai egész borókabogyó. Tökéletes vadhúsokhoz, pácokhoz és pálinka készítéséhez – intenzív ízélmény. Méregtelenítő hatása révén gyógyteák kedvelt összetevője. ...
Részletes termékinformáció A füstölt paprika csípős változata felhasználható halászlébe, pörköltalapba, töltött káposztába, bablevesbe és minden olyan ételhez, amelyhez a füstös íz...
Sokoldalú fűszer. Levesek, halételek, saláták, mártások, főtt, vagy pirított húsételek, valamint sütemények készítéséhez egyaránt használhatjuk. A Kínából származó növény gyökértörzsét...
Az őrölt fehérbors finomra őrölt formában gazdag antioxidánsokban, melyek segítenek védeni a szervezetet a szabad gyökök ellen. Fokozza az ételek pikáns ízét anélkül, hogy elszínezné...
A medvehagyma kiváló ízesítő. A medvék és a vaddisznók előszeretettel fogyasztják, innen kapta nevét. A növény 15-20 cm-es leveleit használjuk fel, melyek illata és íze a fokhagymára...
Latin nevének (Foeniculum vulgare) jelentése, illatos széna. Aromája édeskés, lágyan ánizsos. Eredetileg a Mediterránrumból származik és már ősidők óta használjuk. Mára a világ minden...
A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontleves, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek fűszerezésére is...
Vöröshagymából, szárítással és szemcsésítéssel készített termék, amely megkönnyíti a konyhai munkát. Ízében, illatában és felhasználásában megegyezik a friss vöröshagymával...
Főként a Mediterráneum konyhái használják fűszerként. Erős aromája miatt, adagoljuk óvatosan! Halételek, mártások, vagy saláták készítéséhez használhatjuk fel. Nem utolsó...
Illóolajként is használhatjuk, amelynek nyugtató hatása van a szervezetre. Belsőleg leveles szárát használjuk fűszerezésre és tea készítéshez, amely segít az emésztési problémáknál...
Ez az indiai fűszerkeverék, kifejezetten a tandoori kemencében, magas hőfokon sült csirkéhez készült. A csirke darabokat tandoori masalába és joghurtba pácolják, nyársakra húzzák...
Felemelő illat, kellemes íz – ilyen a rózsaszirom, mely ételek elegáns és különleges díszítése mellett ízesítésre is alkalmas. A rózsa (Rosa), a rózsafélék (Rosaceae) családjába...
Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.